Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] o shaco :D

marekmetina2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim mam do was wielka prosbe :P Widzialem jak gosciu gral shaco i wymiatal!!!!! ja zrobilem taki sam build i nie moge dac rady :P bral ich na 3 hity a u mnie koniec meczu a ja polowy tego nie uzbieralem ;/ moje najlepsze staty shaco to 5-3-11 ;/ Jak ktos mogl mi by szczegolowo opisac jak nim grac i jaki build ;/

Ps. Ogladalem filmiki reginalda ale nie ogarniam ich troche a po 2 sa to stare filmiki i sie duzo z postacia shaco pozmienialo ;/ ;D

003c28b9a1ab3afeac11e36269e5b925ebce1f6e.gif

Podoba sie? Daj + :D

Opublikowano

O build prosimy w tym dziale:

http://www.mpcforum.pl/forum/475-wybieranie-championow/

Co do samego Shaco. Musisz mieć bez przerwy Red Buffa i gangować. Bez farmy na początku gry, w late może być trudno.

he?

Opublikowano

Ale to, że weźmiesz build od jakiegoś pro'sa, nie znaczy że będziesz tak samo wymiatał jak on.

Co do tego jak grać to wejdź sobie w tuty i tam masz kilka poradników, które na początku powinny wystarczyć.

A shaco na AP nie daje sobie rady.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Prawdopodobnie zfeedował się na początku i była różnica lv. Zauważ, że grając jakąś postacią którą ogarniasz, raz idzie Ci dobrze a raz słabiej. Raz walisz pół HP ze skilla a za drugim razem możesz nie robić nic. Build to raczej połowa sukcesu. Trzeba jeszcze wiedzieć jak odpowiednio go wykorzystać.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Shaco podczas teamfight wchodzisz zabijasz ad carry lub AP carry i wychodzisz

jawel20.png

Opublikowano

Mam shaco i skórke, ale wg mnie on jest tylko w jungle(ew. blue buff na start). Czasem jak masz możliwość to możesz użyć ulti i uciekac kukiełką. Bardzo często pomaga ;)

Opublikowano

Haha to jest czasem przydatne :) wpadasz junglę, klonem idziesz w inną stronę niż Ty, wkrótce on znika, a przeciwnik jest zmieszany i udaje się uciec. Często tak annie robię na ulti, bądź Morde :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ok. dzieki a da sie grac shaco pod ap??

Da się trollować ludzi z E i boxów, ale za chuja jedną drugą Shaco nie ogarniesz, to jest jedna z postaci, na którą trzeba poświęcić trochę czasu, aby mieć jakąś taktykę, bo zazwyczaj w late to jest chujowy. Teoretycznie Shaco ma jedną rolę - gnębić przeciwnika, outfarmić go gankując ciągle.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Idziesz sobie shaco na junglę, zbierasz bufy. Gdy widzisz jakąś okazję do ganku to go robisz. I tak wyglądaj twoja gra przez 10-15 minut. Jungla i gank.

Następnie gdy chodzicie razem i zaczynają się team fighty to stoisz bardziej z tyłu i czekasz na okazję na fraga. Gdy zacznie się tf, możesz ich zaskoczyć atakując z tyłu.

Opublikowano

Myślę tak jak farex a w tf odpalasz klona robisz nim zamieszanie trzymasz się z tylu i robisz tak żeby zadać jak najwięcej dmg zrobić najwieksze zamieszanie zgarnąć 2 fragi i uciec jest tez jeszcze 1 sposob stawiasz 4 laleczki kolo blue ubijasz blue potem lecisz na red wracasz do miasta i idziesz normalnie na swoją linie ale grasz pełną offensyve

100 postów +

200 postów +

300 postów +

400 postów -

8213.png

Opublikowano

Co do buildów poszukajcie ich w dziale z poradnikami. Powiedz pod co robił go tamten ktoś, AP czy AD? Junglował? Podaj konkretne informacje. A poza tym nie wystarczy, że zrobisz ten sam build co ktoś, musisz jeszcze nauczyć się grać tą postacią ;)

98763533515051689628.png

Opublikowano

@UP masz racje, shaco to postać tura wymaga sporo ogaru od gracza :).

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

Opublikowano

Shaco to postać która daje wiele mozliwości. Przy odrobinie sprytu i kreatywnosci mozna nią zdziałac cuda ;) Jak ktos napisal wczesniej: robisz sobie jungle, czekasz na okazje i zabijasz. Staraj sie tez zastawiac pulapki na wrogow. Wsadz kilkia boxow do krzakow i czekaj tam albo cos w tym stylu.

Opublikowano

hah, shaco się nie picka. Imo najwolniejszy jungler, papier, a jungler ma tankować. Shit ogółem. Jedynym miejscem dla niego jest SUPPORT(nie, nie oślepliście jeszcze). Fear,perma slow, harass, ult do tower diveów. Lepszy z niego support niż jungler

Opublikowano

@UP

hahahaha on kolego,shaco to jeden z najlepszych junglerów w lolu.Jest (moim zdaniem) najszybszym junglerem,ma najefektywniejsze ganki.Jest papierem-prawda.Dlatego ludzie składają na niego coś pod hp-ogromny błąd.Shaco to czysty killer bez udziwnień.

P.s Jednym z dorównywalnie dobrych junlgerów to rammus.

92638836957749081572.png

Sygna by iLoveLive

Opublikowano

@up

Hahaha jebłem z krzesła! Więc tak po 1. Shaco to nie jungler

2. To troll pick, nawet w elo hell wychodzą z kolejki jak go ktoś picka

3. Jak już masz junglować to dobra, blue zrobi w 3 sek. Co z tego? Reszte jungli w ch** długo robi.

4. To najgorsza postać w late(chyba eve by z nim 1v1 wygrała)

5. Nabij ten 30lvl, pograj rankedów i się dopiero wypowiadaj(i nie pieprz, że "mam 1800+ elo nóbje!!!") shaco kiedyś był dobry, tera przydałby się mu mocny buff.

Ps najlepsze ganki mają: maokai, lee sin, twitch, skarner, udyr,rammus i shen

Opublikowano

@UP

hahahaha on kolego,shaco to jeden z najlepszych junglerów w lolu.Jest (moim zdaniem) najszybszym junglerem,ma najefektywniejsze ganki.Jest papierem-prawda.Dlatego ludzie składają na niego coś pod hp-ogromny błąd.Shaco to czysty killer bez udziwnień.

P.s Jednym z dorównywalnie dobrych junlgerów to rammus.

Wut? Jeżeli miałbym podzielić jungler'ów na tier'y, to wsadziłbym go do trzeciego, tylko dlatego, że może szybko robić ganki. Ma wolną jungle, jego box'y biją mało, dopiero po złożeniu latarni coś tam robi, ale nadal za mało. W late shaco dostaje od wszystkich w dupę, może pomimo supportu, albo Hecarima.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Wut? Jeżeli miałbym podzielić jungler'ów na tier'y, to wsadziłbym go do trzeciego, tylko dlatego, że może szybko robić ganki. Ma wolną jungle, jego box'y biją mało, dopiero po złożeniu latarni coś tam robi, ale nadal za mało. W late shaco dostaje od wszystkich w dupę, może pomimo supportu, albo Hecarima.

Sona albo Karma bez problemu rozłożą shaco

Opublikowano

@up

No ja bym obstawiał, że nawet 0.01 Ci wyskoczy w Death Recap. Shaco to kupa, kiedyś panował stereotyp, że Shaco w jungli to definitywny koniec, teraz tej kupy nawet się nie banuje.

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...